Opis
- do uprawy w krótkich i przedłużonych cyklach,
- owoce o masie 180-250 g, w typie Cornue des Andes
- odmiana polecana do uprawy ekologicznej
Odmiana o oryginalnym, ciekawym owocu w kształcie wydłużonej papryki (w typie Cornue des Andes - możliwość wystąpienia charakterystycznych żółtych smug), masa 180-250 g (pojedyncze owoce nawet 350 g i więcej). Wielokomorowy, mięsisty, soczysty owoc w którym konsument odnajdzie smak pomidora malinowego. Ten rodzaj produktu, odznaczający się atrakcyjnym wyglądem i niepowtarzalnym smakiem, jest idealny dla odbiorców ceniących tradycyjne walory smakowe. Roślina wyróżnia się pokrojem i kształtem liści. Ze względu na ciągły wzrost i silny wigor odmiana polecana do uprawy zarównow krótszych, jak i w przedłużonych cyklach produkcji. Charakteryzuje się bardzo dobrym wiązaniem owoców w każdych warunkach uprawy, co przekłada się na stabilny, wysoki plon. Odmiana wczesna, polecana do nasadzeń pod osłonami od marca do lipca. Wymaga wyższego nawożenia i regularnego nawadniania. W okresie intensywnego narastania owoców - jak u każdej odmiany mięsistej- zalecane jest podwyższone nawożenie magnezem oraz dodatkowe nawożenie żelazem. Natomiast w początkowej fazie wzrostu zaleca się umiarkowane nawożenie azotowe. Odmiana może być polecona do produkcji organicznej. Idealnie wpisuje się w oczekiwania klientów poszukujących niebanalnego kształtu i smaku owoców.